top of page
processed (2).jpeg
Какво е Енергийна психология и как може да работи за теб?
Енергийна психология е един от любимите ми инструменти. Повечето от вас може би са чували за ТЕС малкото дете на Енергийна психология. Техниката работи с китайските меридиани и точки. Чрез потупване и казване на положителни утвърждения в блокираните точки и меридиани, човек се освобождава от всички негативни, преживявания, чувства, емоции и блокажи.

Когато ние изпитаме и преживеем негативни събития и емоции т.е се записват в нашето тяло в енергийната ни /меридианна система/. Всеки физически орган си има точка и меридиан, който като натрупа и задържи твърде много негативни емоции се разболява на физическо ниво. Ето защо се казва, че първо се разболяваме в главата.

Енергийна психология има много широк спектър на приложение – тя успешно се справя с фобии от летене или животни, може да подобри физически тренировки, да освободи съзнанието от негативни мисли и вярвания свързани със самооценка, външен вид, постижения, отношения,и други.

Методът работи много добре при справяне с тежки житейски ситуации като загуба на близки, развод, раздяла, загуба на работа. Хората, които са преработили с нея подобни събития, не ги забравят, но емоционалната тежест и товар изчезват и не дават отражение на последващия живот.

Сертифициран консултант обучен за метода работи с вас, като спазва ясни и точни протоколи за работа. В енергийна психология се използва мускулен тест, с който се мери обективното и субективно възприятие на тежестта на проблема, за който искате да работите, потупват се съответните точки от меридиана, като се слагат положителни утвърждения. След всеки кръг от потупвания консултанта мери тежестта на проблема, докато стигне до нула.

Едно от най-големите предимства на тази техника е, че вие дори може да не споделите какъв е вашия проблем, достатъчно е да мислите за него за около минута две, докато вашето тяло се свърже с преживяното от вас. След това консултанта ще премери с тест, кои меридиани са блокирани и ще започне да работи с вас.
bottom of page