top of page
05a02cfbbc55ef57e1ad1baea400fc2b.jpg
Какво са Метафоричните асоциативни карти МАК и с какво могат да са ни полезни?
Много често ме питат Какво е това МАК? Как те работят? За какво могат да ми помогнат? Какво може да се прави с тях? Те не са магия, с тях не се предсказва бъдещето и не се гадае. Те са инструмент с който работят психолози, терапевти, консултанти, коуч треньори. Разбира се можете да ги ползвате и лично за себе си сами.
С тяхна помощ можете да чуете, какво казва вашето подсъзнание. Всички наши негативни вярвания, жизнени сценарии, саботажи, стопове и блокажи се намират там. Конфликта между съзнание и подсъзнание е причината, за нашите несполуки, трудности и невъзможност за постигане на целите и желанията ни. МАК са карти с изображения на различна тематика.
 
Картинките могат да бъдат пейзажи, хора, сюжети, животни или абстрактни рисунки. Интересното и уникалното е, че не е важно какво е нарисувано, а какво виждате вие. При групова работа това се демонстрира най-добре няколко човека гледат една и съща карта , а виждат съвсем различни неща. Когато погледнете картата, вашето подсъзнание започва да работи и да търси
отговорите, които са заключени в него.
С помощта на въпросите, които ви задава консултанта вие започвате да описвате точно своите чувства, емоции и асоциации, страхове, саботажи, без да се идентифицирате с тях. Как може това да ви помогне?
Картите помагат да се справите с вътрешните проблеми, негативни преживявания, чувства и емоции, които дълбоко сте заключили в себе си, по един много мек и щадящ начин, без да ви причиняват неприятни усещания и спомени.

 
МАК помагат на клиента да изрази онова, което остава скрито, дори за самия него, защото или се е случило много отдавна и той го е забравил, или преживяването е неприятно и човек не иска да си спомня за него.
 
Картите дават възможност за по-добро разбиране на себе си, вашия вътрешен свят, собствения си живот, желания, цели и цялостната представа, за вас като личност.
 
Работа с МАК картите е безопасна, щадяща и по един приятен и сравнително лесен начин, можете да развиете себе си, като откриете вашите ресурси, потенциал и възможности.

Ако желаете опитайте вярваме, че ще ви хареса това преживяване.
bottom of page