top of page
yoga-2176668_1920.jpg
Какво е това ресурсност?
Дълго си мислих, за какво да ви разкажа. Дали да е за мен, дали да е за някой интересен случай от моята практика. Честно казано не знам, какво ще ви е интересно. Все пак да опитаме. В едно мое обучение по констелации чух думата „РЕСУРСНОСТ“ и пак там разбрах, че нея я има и  се появява на много места в живота ни. Днес ми се иска да ви разкажа за това „Какво е РЕСУРСНОСТ“ 
Човек дори и добре да живее, започва да търси някаква промяна, защото обикновено  се чувства  не добре и напрегнат, защото  уж всичко има и е наред с живота му , ама нищо не го радва и не му нови удоволствие. Обикновено тук се казва криза на средната възраст. Да ама не този етап в живота за някои започва на 30 за други на 40 за трети на 50. Кризата няма нищо общо. Всички ние се раждаме с ресурси за справяне в този живот. С времето и начина ни на живот, ние изчерпваме ресурсите си, като улисани в ежедневието не развиваме себе си, а се фокусираме върху нещата от живота – работа, семейство, пари. Влагаме усилия и време, да ги постигнем и идва момента, в който притежаваме всичко това, но…………..
Какво се е случило с нас? Изчерпали сме своите ресурси, защото получаваме образование в училище и университет, но никой не ни учи, какво и как се прави в училището „ЖИВОТ“. Тук влизаме неподготвени с високи очаквания и изисквания към себе си и другите. 
В живота си ние почти спираме собственото си развитие и израстване, като личност и емоционалност погълнати от ежедневието.  Така изчерпваме своя потенциал и ресурсност, за творчество, справяне с трудни ситуации, постигане на цели, житейско призвание. И тогава идва кризата, за да ни покаже, че е крайно време да се променим и да сложим ресурси в себе си, за да можем да продължим живота си напред, защото той върви само в тази посока. За съжаление в тези моменти повечето хора, стават негативни, търсят причините извън себе си, в обстоятелствата или другите хора, живота им става все по тежък и труден. 
Ресурсност е всичко ново, което научим за себе си, като познание, качества, скрит потенциал и умения, които е добре да събудим и да започнем да използваме. Има различни видове ресурсност лична, родова, национална. Ако това е интересно за теб, ще се радвам, да се чуем и да ти разкажа повече за различните видове ресурсност и как да можеш да я отключиш в себе си, за да постигнеш това, което искаш.
С благодарност и уважение към теб
Елица
bottom of page